B) Una mirada inteligent al futur

http://www.elpais.es/articulo/elpcibred/
20060112elpcibenr_7/Tes/%20

El passat 17 de gener va sortir al diari “El País” un article de l’Alfons Cornellà, un dels fundadors de Infonomia i autor de nombrosos escrits i llibres sobre la informació, el coneixement i la tecnologia.

Aquest article, molt en la línea de l’autor, fa una certa prospecció de per on evolucionarà la economia vinculada a la informació (els “in”: intel·ligència, ingenuïtat, innovació, imaginació…) Llegiu-lo, us aprofitarà.

A mi el que més m’ha agradat, és quan parla de la tecnologia com a fluït “es passarà de servir informació de forma centralitzada (grans servidors dels que beuen milions de clients) a compartir recursos de manera col·laborativa, (on cada client serà al mateix temps un servidor)”.

I m’agrada’t especialment perquè lliga amb el convenciment personal de que el futur de les organitzacions passa per les xarxes on cada nus (node) no te més importància que un altre i tots donen i reben del conjunt. És a dir, que el futur passa per organitzacions més petites i més coordinades (parlem de la botiga de barri enlloc del centre comercial).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s