Internet, menors i risc

Portada del llibre "Internet con los menores riesgos"

Portada del llibre

http://www.edex.es/pantallasamigas/

Sovint apareixen a les noticies informacions de caire molt negatiu sobre la cara dolenta de la Internet, especialment rellevants quan aquestes noticies afecten als infants i adolescents, als nostres fills i filles.

Fins ara teníem clar com havíem de protegir-los, quins consells donar, sobre com comportar-se al carrer o com aprendre a relacionar-se. Amb la Internet, el món, el carrer, ha entrat al menjador de casa i els pares som els primers desconcertats.

Per una banda ens trobem que els nostres fills estan segurs: “s’ha passat la tarda a casa, amb l’ordinador” però per un altra banda les noticies ens inquieten i intranquil·litzen, “això de la Internet es molt perillós”

L’altre dia, va caure a les meves mans un llibre editat per la fundació basca Edex i que te per autora la nord-americana Parry Aftab, titulat “Internet con los menores riesgos” Parla del que hem de fer els pares i mares per afrontar aquest desconcertant situació.

Encara que el trobo una mica massa orientat a destacar la part més horrorosa del tema i que esta fet des d’una òptica social nord-americana, penso que el llibre és força útil, ja que planteja una sèrie d’estratègies d’actuació i dona tot un seguit de indicadors útils per detectar els riscos potencials que comporta el binomi menors – Internet.

El problema que veig al plantejament general del llibre, és que requereix dels pares i mares, un domini de la informàtica prou ampli per “lidiar” amb tallafocs, spyware, llistes blanques o negres, contrasenyes…. en resum que moltes de les coses que proposa estant fora de l’abast de la majoria de pares i mares amb fills i ordinadors incrustats a la llar.

Potser a algun telecentre se li acudirà com fer cursets entorn al tema, el llibre pot ser un bon manual per a la persona dinamitzadora. Ell títol podria ser “taller per a pares i mares desconcertats, amb fills i ordinadors a casa”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s