:o Revoltes prop de la Fundació

El Periodico

No us atabaleu, ningú es planteja prendre el Palau d’Hivern, com a molt la ocupació pacifica d’Almeda, 31

Els que agafeu sovint el FFCC a l’estació d’Almeda, i els que no, ens hi podem donar una volta, per veure una exposició sobre les lluites obreres al Baix Llobregat (ai, aquells temps, quan tots érem d’esquerres i no ens feia “cosa” aixecar el puny). “Revoltes a tot tren” es un proposta de cultura als barris, lluny del aparador i a peu d’andana, per fer memòria, per no oblidar com érem.

Ara molts construïm sobre els fonaments d’aquells anys, encara que no ho tinguem present: el proper dilluns 26 de febrer, farà 22 anys que es va constituir el Movibaix, a l’orfeó Catalonia de Cornellà. L’acte simbòlic de constitució va consistir en muntar un puzle de porexpan entre els 14 centres fundadors. Sencillament així, des de baix, entre tots, fen allò que avui en diem “treball en xarxa” o “dinàmiques de participació” Posàvem les pedres per construir un moviment de persones i entitats.

Poca cosa en queda, diu el diari, les fabriques ja no hi són i les persones han canviat de lluita i de fidelitats. Aquells anys setanta/vuitanta, quan el moviment esplai era viu i als barris, quan les idees proposaven canviar el món i els companys eren també amics.

Salut i revolta. (dedicat a l’amic que divendres em vaig trobar al Trambaix)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s