Hora baixa

http://ca.wikipedia.org/wiki/Esplai

Aquest post és la representació d’un estat d’ànim que tinc i que crec percebre en el moviment d’esplai a Catalunya. Alguns diran que “evolucionem” és ha dir, que no anem gens be.

S’ha perdut el protagonisme i les ganes de ser avanguardia dels moviments de renovació social i educativa. Ara sembla que anem cap a dos extrems: quedar guardant les essències i anar perdent gent dia a dia, fins que s’és tant prim que ningú d’adonarà si et mors (ho sento per a Foc Nou, sembla que només li queda ja vida digital)

O bé anar derivant cap als serveis, única manera de mantenir la barraqueta i esdevenir simplement corretja de transmissió de les grans organitzacions catalanes del lleure social i mostra antropològica i periodística del que un dia l’Enric Puig anomenava “el teixit social”.

Suposo que és només una part de la realitat associativa actual, tant estesa i consistent als barris i ciutats i ara reduïda a un bosc de bonsais barallant-se per trobar una mica d’espai sota el poc solet que queda disponible.

Quedarà encara una mica d’orgull i de capacitat de revolta?.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s