B) Blogs: cada cop m’agraden més

Des de fa poc temps estic reben entrades de informació, que de diferents òptiques mostren distintes utilitats dels blogs. Una de les que més m’ha cridat l’atenció és les possibilitats que tenen en el desenvolupament de processos formatius.

Recordo una presentació feta per un professor de secundaria a la passada Expo eLearning que basava la dinàmica de la classe en un blog, el professor es comunicava amb els alumnes mitjançant noticies (exercicis, treballs, lectures…). Això suposava un estímul per als estudiants ja que el fet de treballar a través d’ordinadors significava una motivació afegida. Els estudiants disposaven en el seu ordinador d’un lector de blogs.

Avui he llegit aquesta noticia, en la que es parla de quelcom semblant però en l’àmbit universitari. La diferencia es que la comunicació és bidireccional i que cada membre (alumnes i professor) disposen de blog personal. El professor i els alumnes es comuniquen a través dels blogs de cadascú (publiquen noticies) i la comunicació és instantània per a cada membre del grup. Tot està connectat mitjançant un agregador que permet al professor fer un cert seguiment dels que fan els seus alumnes.

M’encanta¡

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s