Per un grapat de dolars…

republicaQuan feia de dinamitzador, en un moment determinat dels tallers, sempre sortia el Bill Gates.

Als meus alumnes sempre els deia que era una figura ambivalent: per una banda havia possibilitat que la informàtica arribés a la majoria de la població a través dels sistemes operatius Windows (eren els temps en que l’Stallman es barallava amb la Xerox per el trosset de codi que feia funcionar una impressora), però per l’altra, Microsoft exercia de punta de llança cultural de l’imperi i el seu objectiu era imposar-se arreu. Quasi sempre el que sortia és que era escandalosament ric.

I és aquest escandalosament ric, el que l’ha permès que en un acte de patetisme monarquico-nacional, a Ovideo, li concedissin a la seva Fundació, el premi Príncep d’Astúries a la Cooperació Internacional i ha passat per davant a organitzacions tals com el “Banc Mundial de la Dona” (microcrèdits). Quina vergonya.

Dic jo, que quan es te la pasta que te, es pot optar a premis de cooperació (si ets pobre no pots fer donacions, clar), executats per una “Fundació Gates” muntada per rentar la cara al la multinacional i redimir-la de les pràctiques monopolístiques que executa arreu del món, amb connivència dels poders econòmics i amb la coreografia de petites ong’s que perdem el cul per obtenir quatre euros per tirar endavant els nostres projectes, a canvi de fer de comercials del Windows.

Per acabar-ho d’amanir, el president del jurat, el Leopoldo Calvo Sotelo, ha alabat la seva “generositat” Em sento insultat, com es pot alabar la generositat d’un personatge que dona les molles del seu imperi per poder dormir tranquil a les nits…

Per cert, en que utilitzarà els diners del premi (si, li donaran pasta, 50.000€ de no res). Potser en pagar les multes que deu a la UE?. O potser en rescatar els dissidents xinesos que ha contribuït a empresonar. O en acabar el Windows Vista?. S’admeten idees.

Ja tinc un motiu més per passar-me al Linux i a la República. Salut i llibertat (de còpia, és clar).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s