L’ego digital

Si no heu tingut maig el pensament de mirar que es diu de vosaltres a Internet, feu-ho ara mateix. Pot ser com jugar a la loteria: el vostre ego físic haurà carregat piles per unes quantes hores o dies o bé us enfonsareu en la misèria més absoluta.

Anem amb l’experiment (ingredient indispensable: sempre amb Firefox), poseu el vostre nom i cognom a la barra d’adreces, entre cometes (un exemple al atzar: “pascual maragall”), entrareu directes a una pagina on s’esmenta el nom que heu possat.

Un cop obtingut el resultat, l’anàlisi que en feu corre del vostre compte. Pot passar que:

  1. Veieu que els vostres esforços han estat reconeguts i apareix alguna cosa que heu fet i de la que us sentiu orgullosos. Internet sap qui sou i Google el seu profeta en dona fe.

  2. La vostra presencia a Internet està directament lligat a la feina que feu. De vosaltres depèn sentir-vos-en orgullosos, o no.

  3. Descobriu una cosa que vareu fer, fa un temps i que ja ni recordeu (això us passarà si sou dels que potinegeu per Internet).

  4. Trobareu que el vostre nom ha estat suplantat per, posem pel cas, un metge famós, una velleta que fa pastissos a Dover o bé un perfecte desconegut amb bon control del “page rank”.

  5. I el cas més terrible, us informen de que no existiu. Peró ara no agafeu una depressió, recordeu que tota gloria és efímera i que els dalt cauran de més amunt.

Si no us acaben de satisfer els resultats, poseu les variants: el nom i els dos cognoms, si us dieu Josep, poseu Pepe, si disposeu d’un alies, el nom pel que sou coneguts en la doble vida…

El culte a l’ego digital deu ser una cosa molt freqüent, fins i tot Google ha tret una eina per poder-lo mesurar i usar com el mirall de la malvada reina de la Blancaneus (mirallet, mirallet màgic…).

Proveu el Google Trends (és un mesurador de popularitat). Seguint l’exemple anterior, poseu-hi per exemple “maragall” i deixant un espai afegiu-hi “carod” (ara sense cometes, les dues coses). Veureu una gràfica curiosa. Mireu per capitals, països…

I si voleu obtenir un últim resultat, poseu “sex”. Mireu quins països són els primers de la classificació. Ahir parlàvem d’un tipus de malalts, els catòlics, avui parlem dels musulmans.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s