:th Toc d’alerta

http://www.lapetiteclaudine.com/archives/008413.html
http://www.alt1040.com/archivo/2006/06/09/la-neutralidad-de-internet/

Aquest últims dies, la blogosfera, va plena de comentaris sobre la recent abolició per part del congrés nord-americà del concepte de neutralitat a Internet.

Aquest concepte, que ha estat vigent des de la creació de la xarxa, postula que tots els llocs web són iguals i tenen els mateixos drets d’accés. Això significa que els visitants d’aquest blog tenen el mateix dret d’accés que, posem per cas, la web de MTV. Els únics límits han estat els imposats per la saturació dels servidors. La xarxa és ara un serveix que no discrimina per raons econòmiques, de contingut o d’interès.

Als EEUU s’acaba, pressionats pel lobbys mediàtics i empresarials, els congressistes han autoritzat la existència de vies ràpides i drets de preferència per a qui se’ls pugui pagar, la resta haurem de fer cua.

Aquest decisió ens afectarà a tots, ja que els principals servidors mundials estant en mans dels nord-americans i a la resta del món no els quedarà més nassos que seguir els postulats de l’imperi.

En els propers anys veurem l’increment de la fractura entre els info-rics i els info-pobres encara que també es possible que això estimuli el naixement d’alternatives més independents, al marge del poder i que d’una vegada l’anomenada Web 2.0, més orientada al desenvolupament de xarxes socials, faci la seva aparició.

Caldrà estar-hi atents.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s