Jo també vull ser solidari…

…i muntar una fundació que es dediqui a arreglar el món. Com per exemple han fet el senyor i la senyora Gates o els senyors de la “La Caixa”. Malauradament tinc un problema: no tinc un duro. Així que mai seré candidat als premis “Príncep d’Astúries” ni em guanyaré el cel fent bones obres.

I que és això d’una “Fundació”? Doncs una organització poc democràtica, endogàmica i pensada per a més gloria de… (penseu que els que la governen se’n diuen “patrons”). Són el reflex en el món social, del món de l’empresa i són unes enormes màquines de transmissió de codis culturals i ideològics. (i també una rentadora de consciencies).

La majoria d’aquestes grans empreses de la solidaritat, la cultura i la promoció social, fan allò que en diuen “programes” al que concursen altres fundacions especialitzades en gestionar projectes (i ja sabem que la “gestió” costa diners).

I on queden les associacions sense ànim de lucre? (si home, allò que te una assemblea de socis i una junta directiva, vaja que sembla que hi mana tothom). Doncs estan mirant amunt, a veure si a base d’adherir-se als “programes” de les “grans”, que gestionen les de “gestió”, cauen algunes engrunes que permetin arribar a fi de mes. Això si, ens visitaran persones sensibles de les “grans” i les de “gestió” faran fotografies, penjaran pancartes amb logotips ben bonics, amagaran els pingüins, entrevistaran un indígena de l’associació (a ser possible dona o immigrant) i potser vindran polítics a fer discursos ben bonics (o no) sobre la societat civil.

Així resultarà que farem tot el que vulguin els que tenen el poder i els diners per muntar “fundacions” i seguir manant i fer diners per muntar més “fundacions”.

Això si, als pobres sempre ens queda la Creu de Sant Jordi.

(Algun dia parlarem d’una modalitat de Fundació, la que fa “estudis”, que no te diners, però si molts amics…)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s