Les nenes volen ser princeses

princesesL’edició d’avui de “El Periodico“, recollia informació sobre un estudi del Museo Pedagógico de Arte Infantil, on es treien com a conclusions que el model de les nenes de Madrid és la Letizia.

És ha dir, les nenes volen ser princeses (en contra del parer del Sabina en la cançó aquella en que parlava de Madrid). Volen casar-se bé, tenir pasta, no fotre brot i a canvi parir, de tant en tant, algun príncep que pugui donar satisfacció als somnis d’alguna nena espanyola. M’estranya perquè tothom sap lo dura que és la vida de les princeses.

Em sobta que el model no sigui, posem per cas, aconseguir el premi Nobel de Física, de la Pau o coses més senzilletes com per exemple, canviar el món des del treball quotidià en una petita ONG local.

Sovint hem pregunto d’on surten aquest models, majoritaris i dominants en la societat actual. Però sembla clar. Només cal veure com els mitjans de comunicació ens proposem sistemàticament ser “antes muerta que sencilla” o participar en els actes de pornografia social d’Operación Triumfo. La imitació està servida.

Els motors i impulsors són els models ultra liberals, on venen que l’èxit fàcil està a l’abast de qualsevol, on tot és una foguera (de vanitats) que es consumeix en qüestió de minuts i que quasi invariablement acaben amb unes llagrimetes de fi de somni i de introducció a la realitat de les dificultats de la vida. És la fi de l’adolescència.

O no. Perquè després podem continuar-la adquirint una meravellosa hipoteca de La Caixa, que ens permetrà somriure i ser feliços els propers quaranta o cinquanta anys. I ser adolescents tota la vida.

Fixeu-vos, tot en redueix a comprar i vendre, a fer negoci: hipoteques, operacions d’estètica, roba o articles de marca… ens diuen que serem feliços i serem letizies si aconseguim tot això. Els que ens ho venen no en són pas de feliços, pobrets, perquè tots sabem que els diners no donen la felicitat.

I el nens? Els nens volen ser l’Alonso i en aquesta afirmació no hi ha contradicció amb en Sabina, es pot perseguir ser campió de Formula 1 i també perseguir el mar en un got de ginebra. Els nens han de ser depredadors, les nenes princeses.

Anuncis

Un pensament sobre “Les nenes volen ser princeses

  1. Retroenllaç: Lluita lliure « La Mongetera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s