Taxis

Els taxis de Buenos Aires

Els taxis de Buenos Aires

Els taxis a Buenos Aires son veritables escoles sobre la vida i la societat argentines. He agafat un munt de taxis, cadascú proveït d’un taxista xerraire, que no escoltava la COPE, només un duia la radio encesa i escoltava un canal de música clàssica. A tall de resum i sense pretensions de exhaustivitat:

  • Taxista-guia: van explicant els detalls de tot allò que veus. Què és, qui ho va fer… amb valoracions sobre la pertinència. Informen també sobre el transit i les coses que ells farien per millorar-lo (20 morts diaris¡¡¡)
  • Taxista-contactes: comencen preguntant “y vos que opinás sobre la mujer argentina” per després suggerir-te els llocs més adequats per trobar companyia. Em va passar dos vegades, la primera amb el primer taxi, recent aterrat i la veritat em vaig quedar més tallat que un vuit.
  • Taxista-segurata: vaig poder presenciar en un semàfor de l’avinguda 9 de juliol ( prop de l’obelisc) un furt pel mètode “estrebada” aquesta aventura va ser seguida per un prolix relat sobre les mesures de seguretat que calia prendre a càrrec del taxista.
  • Taxista-ecologista: circulàvem per la vora del Paranà que per cert està molt contaminat i vaig poder rebre un informe complert de l’estat del riu i les mesures que no s’estàvem fent per protegir l’ecosistema. Va demanar-me informació sobre com depuràvem les aigües a Catalunya i també varem intercanviar mails. Es un taxista digitalment alfabetitzat.
  • Taxista-religiòs: és d’una especie que també he vist a Rio de Janeiro, es persigna cada cop que passem per davant d’una església (això deu ser tan perillós com parlar amb el mòbil, obliga a conduir amb una mà).
  • Taxista-barrabrava: vehements, no es recomanable excitar-los, ja que perden la concentració. Això si, cal estar ben informat dels argentins que juguen a la lliga espanyola.

Per cert, els taxis són molt vellets, hi ha els oficials (grocs i negres, com a Barcelona, però al revés) i multitud d’agències de taxis de lloguer els “remises“. No és recomanable parar un taxi al carrer, millor contractar a través de ràdio-taxi o al mateix hotel, un taxi o un remise.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s