Des-memória històrica

Els diaris diuen avui que el PSOE “salva” la llei de la memòria histórica. La presidenta diu que és una llei per a la “concordia”. Tenen per ventura por de l’ala falangista del seu partit?

Jo dic que és una covardia del PSOE. No hi pot haver concordia sense reparació ni justícia. Diuen que no volen burxar ferides, però els pal és d’ells i les ferides són nostres.

Els polítics i els tertulians de bé, s’escuden en que va haver-hi excessos per les dues bandes, sens dubte, però qui va trair vergonyosament la legalitat, qui va anar contra la voluntat democràtica de la població, va ser el feixisme franquista.

Els traïdors revoltats ja es van auto reparar ells solets, als perdedors els va tocar el deshonor d’una justicia farsant, l’exili i l’allunyament de tot el que estimaven. Quantes fortunes considerades avui de bé, estan basades en l’estraperlo, el robatori per la força i l’arbitrarietat del vencedor?

No volem que els hereus tornin res del que injustament gaudeixen, ni que en Fraga vagi a la presó. Només exigim la anulació dels judicis il·legals i el reconeixement públic de que varen ser injustos, rescabalar l’honor dels vençuts. També volem saber on son els morts i quin nom tenen.

És un dret que els franquistes ja es varen otorgar, ara, la democràcia te el deure de reconèixer els que van patir i morir per defensar-la. Molts eren del PSOE.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s