Llibertat

Delacroix, la llibertat guiant al poble

Des de fa un cert temps, la dreta fachona i neocon mundial en general i la nacional en particular, utilitzen la paraula “Llibertat” com si fos seva. Com si ells s’hagessin deixat la pell en la conquesta de les llibertat cíviques al segle XIX i XX, com si ells hagessin estat els capdavanters en la lluita per la llibertat que va representar la guerra civil espanyola. Alguns exemples:

Llibertat duradora” va ser el nom que Bush va donar a la campanya de invasió de l’Afganistan i anorreament del regim talibà. El resultat de tot això no ha estat més llibertat per als ciutadans afganesos (ni per les dones) i ha generat el malson de Guantanamo. La “llibertat duradora” s’ha transformat amb “captiveri infinit

El partido de Mariano Rajoy critica que en la pancarta no se haya incluido la palabra libertad“. Declaracions que apareixien escrites en el diari “El País” del passat 10 de gener. Absolutament sorprenent. Quin concepte de llibertat deuen defensar?. El de l’avi de l’Aznar entrant a Barcelona amb les tropes d’ocupació feixista per la diagonal al gener de l’any 39? (i ocupant la Vanguardia en nom de la llibertat de premsa?). O és potser la llibertat d’asfaltar tot el país i convertir-lo en una especie de Marina d’Or?

Visca/viva la llibertat/libertad” deien la última nit electoral a Catalunya, els sinistres, però intel·ligents Boadella, Rivera, Azúa… han aixecat la bandera de la “llibertat” per fer-se un lloc en el panorama polític del país. I és que el més rendible és usar la llengua catalana com a puching-ball. Sembla que aquí tots estem esclavitzats i que aquest personatges aixecaran l’estàndar alliberador de la il·lustració per defensar la única llibertat: la de fer vots posant a parir tot allò que soni a català.

Si teniu ganes de llegir històries de terror, no us perdeu “Somos Libres” el llibre panegíric de la catòlica COPE o bé informar-vos a “Libertad digital“. Ja sabeu, és la llibertat de insultar, difamar, distorsionar sota benedicció episcopal. Un aspecte com a mínim interessant del concepte que ens ocupa.

Per últim considerar les crides a la “llibertat” d’ensenyament que fan els nostres bisbes, per a ells, això vol dir classes de religió obligatòries per a tothom, proposta regada generosament amb els pressupostos de l’estat, al que tots els ciutadans “lliurement” contribuïm. Benvinguda sia la participació dels bisbes en manifestacions en defensa de la llibertat, de les que porten 2.000 anys absents.

Quan ells manin, ja sabrem que és la “llibertat”. Mentre, l’esquerra somia en que “un altre món és possible” però només el somien, ja que s’escagarrinen les calces al primer bram de la dreta ferotge i crescuda, quan intenten dur a terme polítiques de pau al País Basc o de recuperació de la dignitat dels que van perdre la vida i la llibertat al 39.


Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s