eEspaña 2006

Segon la noticia sortida al diari “El País”el 20 de gener i que recull l’informe eEspaña 2006 de la Fundació France Telecom, la divisòria digital s’eixampla a l’estat espanyol. I aquesta divisòria és especialment rellevant entre la ciutat i el camp, entre homes i dones i entre joves i gent gran.

El més preocupant, segons l’article, és que a pesar de l’esforç de inversió que comunitats com Extremadura estan fent, el nombre de llars sense Internet no solament no creix, sinó que augmenta. A l’estat hi ha per una banda Catalunya i Madrid i per l’altra la resta.

A les zones rurals l’accés no solament és car, sinó que és dolent, el satèl·lit no funciona i es lent quan funciona. Hi ha molts telecentres que no poden oferir accés perquè a les hores punta (a segona hora de la tarda) l’amplada de banda està saturat (al Ministeri diuen que d’això en te la culpa la gent per connectar-se tots a la mateixa hora…). Hi ha doncs una correspondència clara entre un servei d’accés lamentable i el baix nombre de llars amb Internet.

Demanen que el telecentres promocionin les gestions telemàtiques, quan la majoria de les webs de les administracions fan pena. Fan plans de “Fomento de Internet” però els preus de les connexions són dels més car d’Europa. Quin pot basar el seu negoci en un servei, car i inestable? Qui pot estudiar a distancia, quan no sap si arribara algun dia l’ADSL al seu poble?

Les zones rurals s’estan quedant buides i l’administració anuncia “plans” i “millores” però això és la xocolata del lloro i reflecteix la incompetència d’un ministeri massa centralitzat, ple de tècnics floretes i prepotents i sotmès als dictats de les grans operadores.

Que traspassin els recursos i la capacitat de decisió, que permetin les solucions de telefonia comunitàries. Així la gent no haurà de marxar a les grans ciutats.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s