Tuning judicial

Aquest últims dies estem assistint a un lamentable espectacle en el món de la judicatura. És l’exercici d’allò que podríem anomenar “tuning judicial”, és a dir, les sentencies es fan en funció de si al tribunal, els jutges que el composen, són moderats, progressistes o conservadors (especie dominant, sembla). Jo pensava que els jutges només eren això, jutges. Perquè si representen partits jo vull participar en les eleccions a jutge.

És un espectacle lamentable, que malmet la confiança en el que hauria de ser un dels tres pilars de l’estat modern, sinònim de democràcia i de la separació dels poders vigent des de Montesquieu.

Antidemocràtic perquè anteposa la venjança a la justícia, els arguments esgrimits en la sentencia no se sustenten judicialment (serà tombada pel tribunal d’Strasbourg?) i semblen només comprensibles en el marc de la batalla política que des del PP, la AVT i demès Peons, han empres contra el govern i on tot s’hi val per tombar al Zapatero.

Injust perquè estableix una doble vara de mesura: només pots amenaçar lliurement si et dius Fedeguico, ho fas des de la COPE i tens benedicció episcopal. Ara si ets un etarra, un noiet català de 14 anys o bé un còmic accelerat, has begut oli, la justícia sempre actua. Tot al mateix sac i embolica que fa fort.

I perillós perquè dona ales als feixistes de l’AVT en el seu procés de instrumentalització política de les víctimes en nom del nacionalisme espanyol i proporciona combustible a la vessant més extremista del terrorisme d’ETA. Es tracta de fer la foguera ben grossa.

I sembla que a cap polític l’importi la pau ni la convivència dialogada, que és el que ens importa als ciutadans amb hipoteca, que assistim bocabadats a un procés de retallada progressiva de les llibertats a cop de sentencia i a l’exhibició de covardia política, que dia si i dia també, ens ofereix el PSOE, que només ha estat valent a l’hora de malmetre la il·lusió social per l’estatut català.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s