Dia de Darwin

evolucio humana

Tal dia com avui de fa 198 anys va néixer Charles Darwin, naturalista anglès que va canviar la manera de comprendre la naturalesa, proposant la seva teoria de l’evolució de les especies fortament contraposat al immobilisme creacionista i religiós de l’establishment de l’època. En dos anys celebrarem el 200 aniversari.El viatge del Beagle El seu viatge al “Beagle” per la Terra de Foc, que de petit vaig llegir en llibres juvenils, m’evocaven la vida del científic aventurer, que s’acostava amb respecte i gosadia a allò que ningú encara no havia tingut l’atreviment de fer. I com un heroi, guanyava per a si i per a la humanitat, el coneixement que canviava el curs de la història…

A nivell quotidià, Darwin també ha deixat empremta, tots tenim ben clar que “procedim del mico” o que al menys en som cosins germans: compartim més del 99% dels nostre codi genètic amb els ximpanzés. Bé, quasi tots, alguns racistes deuen procedir del burro (amb perdó del burro) quan s’encaparren en trobar diferencies i inventar “races”.

És apassionant veure com la naturalesa ha anat “polint” la nostra especie homo, fins arribar al que som ara, el resultat de l’atzar i de l’acció de les lleis de la física que ens ha construït tal com som ara i ens ha posat en aquest petit vaixell que anomenem “Terra” amb la missió de seguir evolucionant, cada cop més deslliurats de les lleis naturals i més amos del nostre futur com a espècie intel.ligent.

En serem capaços? O serem una branca més d’homínids extingits i oblidats?.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s