La família i d’altres animals

Mi familia y otros animalesSi puedes controlar a tu familia, es que te has equivocado en algo“, comenta en Larry, el metge amic de la família a la mare, mentre miren des de la sorra estant com els fills juguen al aigua.

És un fragment de diàleg de la pel·lícula “Mi familia y otros animales” basada en la novel.la de Gerald Durrell, naturalista angles que va contribuir, als anys 50, al canvi de visió sobre el que havia de ser un zoològic.La llibertat que respira aquesta petita tribu, en la seva estada a l’illa grega de Corfú, m’ha fet venir al cap el comentari d’una amigueta del meu fill, explicant que els seus pares consideraven que nosaltres som massa “naturals”, entès com atípics i poc convencionals.

Però això no vol dir deixar fer, sinó respectar la manera de ser de cadascú, mantenint la tensió intel·lectual que comporta la relació entre personalitats accentuades. Es veu en un altre moment de la pel·lícula, on la mare li recorda al fill gran, que esdevindrà l’escriptor Lawrence Durrell (El cuarteto de Alejandría), que ella és qui condueix la família i que ell només n’és un passatger, assegut al seient del darrera, menjant xocolatines. Cadascú te el seu rol, aquell en el que es troba còmode i entre tots ells, funciona una forta exigència de respecte vers aquesta varietat de maneres de ser.

M’he sentit agradablement identificat, m’agrada ser “natural”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s