Web 2.0: del.icio.us

logo delicious
Una de les particularitats d’aquest nou concepte que tothom anomena web 2.0, és la portabilitat: abans un tenia la configuració de les seves coses en el seu ordinador, a la feina o a casa, però si treballava amb més d’una màquina, sovint s’havien d’anar transportant configuracions d’un lloc a un altre.

Un exemple clar en són les “adreces de interès”, a cada ordinador, tens coses diferents i normalment la que necessites, mai està a l’ordinador en el que estàs treballant.

Així que del.icio.us, ve solucionar aquest inconvenient, aportant l’organització d’aquestes adreces en suport remot. Així sempre són les mateixes, estiguis on estiguis.

El funcionament és molt senzill, entres al del.icio.us, et fas un compte i en el procés de instal.lació (si uses Firefox, millor) ja et col·loca dues iconetes, una per consultar i l’altre per introduir noves adreces i un menú per governar-ho tot. Només cal ser una mica ordenat a l’hora d’entrar les adreces, de posar etiquetes i títols.

Dues acotacions més: pots importar al del.icio.us el que tinguis a les adreces de interès del navegador i pots tenir vincles “privats” (no compartits).

I un inconvenient, està en anglès, però és força intuïtiu i tu pots posar les etiquetes i els comentaris en català.

Per celebrar-ho, he incorporat a la Mongetera, un espai del.licio.us, compartiré les sis últimes entrades, un dels altres grans conceptes del Web 2.0: compartir. cool

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s