Vergonya

MontfalcoAvui sortia al TN migdia de TV3 la noticia dels pesquer català, el Montfalcó, ha recollit al mig de la Mediterrània als nàufrags d’una pastera, prop de les costes de Malta, 26 persones.

Primer ha parlat l’armador del pesquer “ja sabem que és una gran pèrdua econòmica, però no podíem deixar aquelles persones perdre la vida”. Han actuat com a persones i han exigit a la UE que prengui mesures.
Desprès ha parlat un impresentable de la Unió Europea, “la UE no te competències”i “farem un estudi” han estat les seves paraules. Vergonyós. La periodista que relatava la noticia també ha anunciat que Malta i Itàlia s’han desentès del cas.

Conseqüències, aquest petit vaixell pesquer, haurà de fer un llarg viatge, escassos d’espai i de queviures, creuant tota la Mediterrània per portar uns exclosos del paradís fins aquí, per que a continuació, siguin re-expedits cap a costa d’Ivori.

L’acte de humanitat és l’única cosa que encoratja i dona confiança en les persones, perquè la política comuna de la UE és que en qüestió de drets humans i de immigració cadascú faci el que li sembli. Rentar-se les mans, vaja.

I penso, quantes pasteres s’han enfonsat perquè un capità que no volia problemes, a mirat cap un altra banda?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s