Prejudicis

prejudicisAquests últims dies he estat espectador passiu de dos fets ciutadans, els dos a la meva ciutat i amb els prejudicis com a nexe comú:

Plaça de l’Estació, una parella d’ indígenes del país d’uns cinquanta anys, es creua pel carrer amb una parella formada per un home blanc de entre 50 i 60 anys i una dona de color d’uns 40-45 anys, visualment més jove que l’home. La primera parella s’atura, es gira ostensiblement vers l’altra parella y comencen a criticar en veu alta a la dona de color que “fan el que calgui” per quedar-se aquí. D’entrada és ella la culpable, sexe a canvi de papers. No es judica que potser qui l’ha comprada ha estat l’home o que simplement son protagonistes d’una bonica amistat.

Carrer Sant Josep/Rupert Lladó, dos vehicles col·lideixen. Un dels, un mercedes negre de luxe, conduit per un home ben vestit, n’és el responsable, s’ha saltat un stop. L’altre és un cotxe petit, de colors llampants, una mica tunejat i conduit per una parella de joves. Ells no en són els responsables. Altre cop una parella d’uns cinquanta anys comença a criticar a la parella jove “van com a bojos”. Sense tallar-se, donen per cert i ho expressen en veu alta, que els joves en són els culpables o dit d’un altra manera, una persona que sembla important (el del mercedes) no pot ser culpable d’anar com un boig.

Tenim molt de plom cultural i moral a les ales.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s