Inconscients

Poster pel.licula TerraA vegades se m’escapa la raó que porta a mestres i educadors en general, a muntar concentracions massives de infants per a “celebrar” o “gaudir” plegats d’alguns actes. A més, llevat d’algunes excepcions, aquest actes es fan sense cap mena de preparació prèvia, la qual cosa encara accentua més la previsible resolució catastròfica de l’acte

Ahir les escoles del meu poble, van portar al Cinebaix, prop de 400 preadolescents de sisè, a veure la pel·lícula “Terra”, ja comentada fa uns dies. El meu fill tenia moltes ganes de veure-la, però més que veure-la, la va patir, ja que 400 infants poden ser molt productius: crits, sorolls, comentaris “graciosets”, interrupcions per posar ordre,… van ser la tònica dominant de la sessió cinematogràfica. Amb la culminació final de forts aplaudiments, quan el pobre ós mascle, mort de gana i esgotament (aplaudien perquè aquest “rollo” de pel·lícula ja s’acabava).

La part bona va ser que el Jan va aprendre una nova paraula: inconscients. M’explicava que aquesta va ser la paraula emprada per una mestre, al comentar els incidents amb un grupet de nens i nenes, als que també els haguera agradat veure i gaudir de la pel·lícula.

L’altra bona noticia és que per sort molts mestres i nens, si que volien veure la pel·lícula. El problema és el que fem amb els mestres (també n’hi ha, en general per omissió) i nens als que se’ls pot aplicar la definició de inconscients.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s