12 milions per al Bill

Fa tres setmanes varem tenir la quarta trobada de dinamitzadors de la Xarxa Connecta, varen ser tres dies de intensos debats, compartits amb una pila de vells i nous amics i amigues.

Un dels tallers de la tarda del segon dia, anava sobre els problemes que comporta als telecentres la progressiva implantació del programari lliure i els grans esforços que havien de fer per modificar en les persones la inèrcia que l’ús del programes de Microsoft havia imposat en la ment de la gent.

Teníem com a ponent convidat, en Francesc Busquets, autor del Clic i impulsor del Linkat, la distribució Linux que s’ha construit des del departament d’Educació de la Generalitat, així que potser erradament, tenia al cap que el nostre govern havia iniciat una deriva cap el programari lliure, de la mà dels nous aires del tripartit.

És per aixó que aquest matí m’he quedat molt sorprès al veure que sembla ens gastarem, tots el catalans, la friolera de 12 milions d’euros en llicències de Microsoft. Automàticament he pensat en el Francesc Busquets i en la de coses que segurament se li acudirien de fer amb aquest diners. Millorar el Linkat i accelerar-ne la distribució, fer formació per a tots el funcionaris de la Generalitat, impulsar una línia de desenvolupament catalana… vaja, moltes i millor idees que la gastar-ho en fum.

També m’ha vingut al cap una de les primeres coses que va dir en el grup de treball “no he vingut a parlar de programari, he vingut a parlar de valors”. Són aquests valors i també aquest valor, en singular, el que li falta a la Generalitat per donar un pas en la línia de la Junta d’Extremadura i decantar-se per la independència tecnològica de Catalunya.

Un pensament sobre “12 milions per al Bill

  1. Retroenllaç: Estudiar amb portàtil a secundària (4) « La Mongetera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s