Glenis

Glenis es una noia prima i espigada, però també és la dinamitzadora del telecentre de Arroyo Piedras, situat entre Barraquilla i Cartagena, en el Carib colombià, que va veure créixer en Gabriel García Márquez.

Explica apressadament, com ella i la seva companya tiren endavant el telecentre de la xarxa de Compartel, a base de moltes hores de feina: 10 hores diàries, set dies a la setmana y també a base de molta il·lusió i ganes de fer servei a la seva comunitat i construir el seu projecte de vida.

Elles, per petites quotes, ofereixen serveis de tota mena, ofereixen accés, formació i serveis associats, com per exemple el pagament dels rebuts de l’electricitat.

S’han anat formant poc a poc, assumint riscos i esforços, el seu telecentre és la única possibilitat de connexió per al seus quasi 3000 co-veïns. A pesar de la seva joventut ja és un referent comunitari en tot el que té a veure amb les TIC.

Ara ella també vol ser consultora de la plataforma de formació a distancia per a dinamitzadors, que ja està donant les primeres passes al país. Vol formar part del projecte de la NTA Colòmbia conjuntament amb 15 companys i companyes més

Els propers tres dies és preveuen intensos i rics. No se si podrem ensenyar gaires coses, però del que si que estic segur, és que n’aprendrem moltes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s