Glenis

Glenis es una noia prima i espigada, però també és la dinamitzadora del telecentre de Arroyo Piedras, situat entre Barraquilla i Cartagena, en el Carib colombià, que va veure créixer en Gabriel García Márquez.

Explica apressadament, com ella i la seva companya tiren endavant el telecentre de la xarxa de Compartel, a base de moltes hores de feina: 10 hores diàries, set dies a la setmana y també a base de molta il·lusió i ganes de fer servei a la seva comunitat i construir el seu projecte de vida.

Elles, per petites quotes, ofereixen serveis de tota mena, ofereixen accés, formació i serveis associats, com per exemple el pagament dels rebuts de l’electricitat.

S’han anat formant poc a poc, assumint riscos i esforços, el seu telecentre és la única possibilitat de connexió per al seus quasi 3000 co-veïns. A pesar de la seva joventut ja és un referent comunitari en tot el que té a veure amb les TIC.

Ara ella també vol ser consultora de la plataforma de formació a distancia per a dinamitzadors, que ja està donant les primeres passes al país. Vol formar part del projecte de la NTA Colòmbia conjuntament amb 15 companys i companyes més

Els propers tres dies és preveuen intensos i rics. No se si podrem ensenyar gaires coses, però del que si que estic segur, és que n’aprendrem moltes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s