Llibertat d’opinió

Sayed PervezEl jove estudiant i periodista afganès, Sayed Pervez, ha estat condemnat a mort per un delicte d’opinió. El noi, de 23 anys, va fer en públic unes critiques sobre el tracte que l’islam dona a la dona en el marc d’un debat a la universitat. Algun del seus propis companys el van denunciar per comportament anti-islàmic.

El tribunals del seu país el van condemnar a mort i el senat afganès a ratificat la sentencia. Sembla que hores d’ara només Hamid Karzai, el president, el pot salvar i fer valer el dret a la llibertat d’expressió recollida en la constitució afganesa i el dret a un judici amb totes les garanties.

Sembla si més no, que el rerefons és la venjança política, ja que Sayed Pervez, havia mostrat, en diversos articles, la seva crítica als senyors de la guerra i al govern de la seva regió.

El mitjans de comunicació estatals no se’n fan gaire ressò i per suposat no sembla que els governs europeus estiguin per fer alguna mena de pressió. El polvorí afganès els te massa entretinguts com per fixar-se en un jove que vol exercir el dret a opinar.

Pots participar en la recollida de signatures.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s