Lluita lliure

Els diaris van plens aquest últims dies sobre els programes de lluita lliure a la televisió i els efectes que tenen en la mainada. Es comenten abastament els perills que corren els infants en les repliques dels programes que fan en els seus jocs.

Fins aquí res que sorprengui, els nens i nenes han jugat sempre a imatge i semblança del món dels adults, s’ha jugat a “vaqueros”, a “polis i lladres”, a “kung-fu”, a “bola de drac”… i moltes altres variants, producte de les produccions cinematogràfiques i televisives diverses. els infants imiten els adults, perquè necessiten aprendre i assimilar les conductes que conformaran la personalitat futura.

Ara bé, no totes les conductes són “bones” per al seu creixement com a persones. Aquest processos de imitació transmeten sobretot valors i pautes de conducta: les nenes volen ser princeses i tenir fills i els nens volen jugar a futbol i matar indis. A part d’això, els infants no calibren bé l’impacte de les seves accions, perquè encara no tenen ben afinat el concepte de bé i mal, de correcte e incorrecte, de perillós o innocu.

I és aquí on posem el crit al cel: quan percebem que poden prendre mal, jugant a home inflat amb esteroides que fa veure que es baralla amb un altre subproducte de gimnàs. No parlem dels valors subjacents, parlem de que no prenguin mal, i demanem als pares i mares (sempre ells) que preguin mesures i que afegeixin un ítem més a la seva llarga llista de deures i responsabilitats. I a l’escola, que els mestres-superman, prenguin mesures (que per això cobren) i a l’administració que posi més policia (com sempre).

No seria més fàcil, demanar a les cadenes de televisió, que es lucren a costa nostra, que comencin a fer una llista de les coses que no poden fer pel bé dels nostres menors?.

Ells tenen la llista encara per estrenar, jo ja la tinc desbordada.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s