Combatre la pobresa des del telecentre

pobresa i ticEl document de les Nacions Unides, “Informe sobre l’economia de la informació” te un apartat força interessant, al capítol 7, parla dels tres pilars que ha de tenir els telecentres com a elements útils per combatre la pobresa i afavorir el progrés econòmic dels més dèbils,

Parla de dos d’aquests pilars, que ja coneixem força, l’accés a les TIC per a assegurar la connectivitat i l’empoderament de la informació (informació útil per al desenvolupament), la capacitació, com a element important per assegurar el progrés de les persones (educació), però expressa que això no és prou per sortir de la pobresa.

Proposen una tercera línea: fer esforços per capacitar en les formes d’utilitzar les TIC per crear oportunitats econòmiques. En aquesta dinàmica, es valora essencial, la necessitat de que les administracions desenvolupin més i millors serveis de e-administració, que es generalitzi l’accés a les oportunitats de treball a través de la xarxa i que s’afavoreixi la comunicació entre les iniciatives empresarials. Com a assignatura pendent, palesen que manquen més serveis de banca en línia, serveis financers basats en Internet i l’accés en temps real a l’estat del mercat (i als preus del productes).

L’informe expressa que en les dinàmiques de capacitació cal assegurar la formació bàsica de manera permanent però també cal avançar en l’estructuració de processos de capacitació més especialitzats i que el resultat d’aquests signifiquin la creació de nínxols especialitzats d’activitat econòmica.

El capítol acaba recomanant als administradors de telecentres la posada en pràctica de serveis que creïn valor afegit, que formin als usuaris en activitats de promoció econòmica i que facin accions de recolzament dels socialment més febles, tot establin xarxes col·laboratives amb entitats empresarials i financeres.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s