Navegant

Avui ha estat un dia mariner, cosa ben estranya a Bolívia, on esmentar el tema mariner es quasi com preguntar l’hora a Sant Pol. Però avui ha estat un dia de navegació tranqui-la i satisfactòria.

Banda de música naval i edifici del CongrésPer començar, ha arribat la maleta!!!, una mica masegada, pobreta, però sencera, així que ja tinc mitjons nets per posar-me.

A l’esmorçar he coincidit amb un treballador de l’AECID, en Agustín Vargas un lleonès que va de país en país desenvolupant programes d’educació, hem anat a fer un passeig de tot el mati per la ciutat, la part religiosa, l’església de San Francisco de barroc mestís, una preciositat, després la catedral, que no m’agrada’t gaire. Hem continuat pels museus, el Museo Nacional de Arte, petitonet però amb pintures molt interessants i hem fracassat en el museu etnològic, estava tancat.

La part marinera que esmentava al començament la posat la Banda de música de la Marina de Bolívia acompanyant a un sergent grassonet que cantava cançons de Tom Jones a la Plaza Murillo, davant del Congrés. Per finalitzar el matí i l’ambient mariner hem menjat una cassola de tota mena de bitxos marins a un restaurant peruà del Socopachi.

La navegació a continuat feliç a la seu del MEC, on a les 3 de la tarda començàvem a treballar. Pràcticament tot l’equip del departament de NTIC estava present un diumenge a la tarda. La seu del ministeri, un edifici de dos plantes, és un mica destartalada, amb mobiliari molt vell. La Mariana em comentava que no feia gaire havien fet pintar els espais del departament, situats al soterrani i absolutament gèlids, fent una col•lecta entre els treballadors.

Són un equip ben avingut, amb una relació molt horitzontal entre ells i que te la direcció efectiva de l’Ernesto i la moral de la Mariana. Hi ha pesos forts com el Roberto en temes tecnològics (portal, distribució Ubuntu) i la Cristina en temes educatius.

Edifici del Ministeri d\'Educació i Cultures

Després d’un parell d’hores on he treballat amb el Ramiro revisant les adaptacions del Ordinador Pràctic i diversos documents del projecte dels TEC, hem fet una reunió de revisió de la capacitació de dilluns i dimarts,amb els 10 que formen part de l’equip dels TEC , m’han demanat opinió especialment sobre el rol dels formadors i els ítems que s’havien de tenir presents en els tallers d’alfabetització digital. Tot està preparat, amb un sa grau de improvisació, que, francament, no m’és del tot desconegut. M’he sentit bastant còmode treballant amb ells.

Ara mateix a poca distancia d’aquí, juga Bolívia i Xile, i tothom al meu voltant està pendent del partit. Demà a les 8,30 reiniciem la jornada.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s