Manifestació

Que per aquí li diuen “marchas”, consisteix en tallar cada dia l’avinguda principal de la ciutat amb el corresponent augment el caos.
Avui tocava mestres, que segurament tenen raó, ja que han de sumar a la misèria de sou que els paguen (100-120 euros mes) a la menysvaloració de la seva feina.

Com que estava en plan “passejador”, m’he ficat a la “mani”, feia anys que no sentia discursos tant obreristes. L’Evo no sortia gens ben parat i la veritat es que a part de la gent de la seva ètnia, els aimares he trobat poca gent que el defenses.

Tenen convocat pel 10 d’agost el referendúm revocatori (on el president del govern i els presidents dels departaments posen el seu càrrec a consulta) i la gent diu que no està clar que passarà. Un líder quetxua, m’ha manifestat el descontent que tenen amb ell i s’ha manifestat en contra de la pressió que s’està fent sobre la classe mitjana (escassa) que hi ha la país. La crisi econòmica està afectant al país i la pobresa augmenta.

A més hi han zones del país, la mitja lluna oriental, on l’Evo no pot anar sense una forta escorta, perquè de seguida surten les milícies para-feixistes a fer talls de carreteres i a esbatussar-se amb les faccions del partit del president que l’esperen.

Tot plegat, molt complicat de gestionar, però tinc la impressió de que les alternatives neolliberals al govern de l’Evo Morales serien pitjors. Són massa anys de polítiques d’arrasar la terra y depredar l’economia exercida per les multinacionals nord-americanes.

Pancartes revolucionaries

Pancartes revolucionaries

Miting al carrer

Miting al carrer

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s