Ruta Quetzal… sense papers

Avui el personal està revolucionat. Ahir mentre l’ambaixador espanyol i representants del govern de Bolívia, feien la presentació dels 3 adolescents bolivians que conjuntament amb d’altres nois i noies de la península i llatinoamerica, faran enguany el viatge iniciàtic anomenat Ruta Quetzal, els periodistes presents van aprofitar per anunciar  l’aprovació de la directiva europea sobre inmigració.

L’ambaixador va tirar pilotes fora elegantment (que per això és diplomàtic), però tot plegat és vist amb preocupació i un cert aire de hipocresia per part dels estaments polítics locals.

Aquesta llei es terrible en l’aspecte humà, criminalitza i dona carta blanca als governs per fer el que vulguin, i encara que tenen dos anys per adaptar les legislacions dels estat, de segur que ara aniran ràpid “perquè ho diu Europa”, l’excusa habitual quan volen colar-nos una acció de govern injustificable.

Per una altra banda, els governs llatinoamericans miren cap un altra banda davant els milers o milions dels seus ciutadans que han de marxar a un altra país, perquè no tenen com guanyar-se la vida, només miren els ingressos que això reporta (al voltant d’un 12% del PIB en el cas de Bolivia). D’altres, també una mica cínicament, diuen que això potser pararà la sagnia de ciutadans (Ecuador) com si ells no en tinguessin res a veure en el desastre humanitària que hi ha al darrera del flux migratori.

Quan he entrat el ministeri al matí, la Victòria (que em sembla una mica comissària política), ha estat el primer que m’ha dit. Per sort ja anava preparat, ja que l’Agustín Vargas de l’AECID ja m’ha possat al corrent mentre esmorçavem.

A l’hora de dinar, amb la Mariana, l’Ernesto i el Ramiro, ha tornat a sortir, el mateix tema i han explicat abundosament les humiliacions que l’ambaixada espanyola sotmet als ciutadans bolivians que volen tràmitar un visat. Malts tractes verbals, gestió nefasta i cues immenses, jo les he pogut veure aquest matí, l’oficina és una mica més avall de l’hotel. I Espanya gestiona els visats de tota la Unió a Bolívia, quina imatge!!!

Tot plegat, seria vergonyós sinó fos dramàtic.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s