Últimes hores

Estic passant els últims moments a La Paz, tranquils i de recapitulació.
Al matí he fet una segona reunió amb la Red TicBolivia, on m’han explicat amb detall l’experiència de coordinació d’una petita xarxa de telecentres rurals muntants amb ajut de l’ambaixada belga.

Son set telecentres i són impulsats per una organització agroecològica anomenada AOPEB, que forma part de la Red TIC. Reben finançament belga.
M’ha agradat especialment la manera d’enfocar la sostenibilitat del telecentre i el seguiment estricte que fan del funcionament. Estan ubicats en cooperatives de xocolata, ametlles, mel… i fan un servei directe al desenvolupament d’aquests organitzacions. El telecentre els serveix per tractar directament amb el comprador sense passar pel intermediaris.

És interessant també el model de disseminació del coneixement que tenen i l’estructura formativa muntada al voltant. L’Arturo Miránda n’és la seva ànima.

Durant la reunió, l’Adalid ens ha portat unes “alteñas” delicioses i per suposat, no ha faltat el “tecito”

Després he tingut un parell d’horetes per “perdrem” i ho he fet pel voltant de l’església de Sant Francisco, on hi ha una munió de botigues de tota mena, he comprat música (pirata, of course, de l’altra no n’hi ha), monedes antigues pel Jan, he assistit a una marxa de mestres emprenyats (cosa habitual això de les manifestacions de gent emprenyada).

Al migdia l’Ernesto m’ha convidat a dinar a casa seva, on he conegut a la seva dona i als dos tressorets de fills que te, la nena en edat de ser princesa (i vestida de princesa) i el petit que encara no parla, però que no calla, m’ha pres com la distracció del dia. Hem menjat una sopa de maní deliciosa.
Ara hem quedant dues hores per marxar cap l’aeriport i estem a punt de començar una reunió de recapitulació d’acords i temes.

I això serà tot, de moment i fins a finals de juliol. Cansat, però content.

Esglèsia de San Francisco – La Paz

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s