Veritats, mentides i estadístiques

Avui estic emprenyat. A El Periodico es pensen que soc idiota i es permeten publicar una portada que és un insult a la intel.ligència estadística. Ara resulta que del recolzament “rotund” a la “rebel.lió de les bases”, hi ha una diferencia d’un 10%. Tot junt a la mateixa portada i amb traïdoria dominical. La diferencia és de si parlem del PP o de tapar les vergonyes socialistes.

També sembla que els resultats del congrés del PP, del 21 de juny, la noticia de que en Rajoy tregui el 84% és que ha tingut un 16% en contra (portada del dia 22 de juny). Per suposat, que un 35% que no recolzi la “roja” no és un vot de castig, és una cosa “natural” (són els d’ICV i els d’ERC, que sempre toquen la pera).

Ara resulta que obtenir un 98% de les votacions (congrés del PSOE) és símptoma de partit “madur” i no d’aplicació pràctica d’allò tan guerrista de “qui es mogui, no surt a la foto”. Tocar poder ajuda a decidir el vot. No com a les eleccions per a president d’ERC, on la noticia era la divisió i no la pluralitat de punts de vista (portada del dia 15 de juny).

La manipulació informativa és tan vergonyosa i tant psoe-espanyolista que resulta que la noticia és que “els catalans recolzem a la roja”, encara que resulta evident que també podria ser que hi ha més catalans que volen seleccions catalanes que no que recolzen a la “roja” (serà per allò de “antes roja que rota?)

També resulta que el 80% hem seguit el campionat, vaja, la pregunta és com s’ho han fet el 20% restant per mantenir-se aliens al bombardeig mediàtic abassegador. si-us-plau, si-us-plau, que m’ho expliquin!!!

I no podia faltar la creació d’ídols mediàtics (d’usar i tirar) per tapar la manca clamorosa de líders polítics i socials amb idees sobre com sortir de l’atzucac econòmic en el que estem posats (amb idees que vagin més enllà dels dictats neolliberals, of course). En Xavi i en Gassol, són exemples del bon indigena català, d’aquell que crida sense complexes “Viva España”. La pasta rebuda, en aquest cas, és pura anècdota, però cal reconèixer que ajuda força a fer allò tant normal i aconsellable, de separar l’esport de la política.

Així que El Periodico, manipula cada cop més descaradament. I no soc tan ingenu, no ho he descobert ara, però si que és cada cop més vergonyós des de que mana un dels germans Dalton i sospito que ho serà cada cop més des de que ha canviat d’amos.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s