Alalay

Alalay vol dir “fred” en aimara i també és el nom d’una associació que treballa per a la infància en risc del país. Estan vinculats a la Red TicBolivia i es nodreixen de les ajudes que diferents organitzacions internacionals i el govern de la ciutat els donen.

Hem visitat un dels locals que tenen a La Paz, prop de la plaça Eguino. El local és gran i en el moment que arribem, al migdia, pràcticament no hi havia ningú. Ens acull la Susana i ens explica amb detall quina feina fan i, la part més interessant, quina metodologia usen. La Susana ens va mostrar àmpliament els materials que utilitzen.

Amb els infants, plantegen línies de presa de consciencia, sobre la seva realitat familiar i social i pretén, a través d’aquesta reflexió, ajudar-los a encarar la vida d’una manera positiva. Els seus programes, els apliquen moltes escoles de Bolívia. utilitzen l’ordinador com motivació per desenvolupar-los, amb els alumnes i també amb els mestres.

Treballen amb mitjans senzills, l’estrella és el Paint, amb el que els nens i nenes fan veritables obres d’art expressiu.

Articulen sistemes de seguiment de les escoles que tenen concertades, amb l’objectiu de garantir la correcta aplicació del a metodologia i assegurar la formació del professorat. El discurs és força pessimista respecte al sistema educatiu i la capacitat dels mestres d’impartir una educació de qualitat, val a dir que ens sorprèn perquè a partir del vist durant la nostra estada, no ens havíem fet una imatge tant desastrosa respecte a la capacitat professional del personal docent.

La part més assistencial del refugi que vàrem visitar es concreta en l’acolliment sota sostre dels nois que netegen sabates, infants de carrer la majoria i alguns de segona i tercera generació. A part de cobrir algunes necessitats bàsiques, intenten amb ells establir pactes de comportament i de integració que els permetin incorporar referents socialment positius.

Associació Alalay

Infants en un taller

Infants i mestres en un taller

Exposició de treballs

Exposició dels treballs realitzats

Lliurament de diplomes

Lliurament de diplomes

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s