Enfortin telecentres

Durant bona part del matí he assistit a les reunions preliminars al Encuentro que comença demà i que ha convocat a uns 20 dinamitzadors i dinamitzadores (tots molt joves!!!). Aquestes reunions estan emmarcades en el context del treball de desenvolupament del projecte pilot de enfortiment de telecentres que Colnodo i Compartel impulsen.

De manera resumida, el projecte es basa en quatre accions:

  1. Estructuració de la Acadèmia Nacional de Telecentres a Colòmbia, abocant formació per a millorar la capacitat d’acció de les persones dinamitzadores.
  2. Impulsant l’apropiació social i la gestió del coneixement en 20 telecentres d’arreu del país. Aquesta acció es desenvolupa a partir d’accions com la presencia i el seguiment de l’acció dels dinamitzadors, la estructuració d’un pla de treball per cada telecentre, la definició d’uns indicadors d’avaluació i la realització de plans de formació presencial de capacitació per als dinamitzadors que aplicaran el pla.
    Aquestes accions estant descrites en un pla d’acció metodològic, que recull aspectes con la detecció de necessitats de la comunitat, la determinació de plans d’acompanyament o la caracterització de l’entorn socio-econòmic del telecentre.
  3. Avançar cap a l’estructuració de la Xarxa Nacional de Telecentres, teixint aliances i incorporant totes les xarxes actualment existents. Colnodo ja ha compromès a set organitzacions en aquesta fita. L’Encuentro de demà n’és un moment important.
  4. Avaluació de l’impacte, que consisteix en un treball de camp a realitzar amb 3 dels 20 telecentres que participen de la fase pilot i que ha de permetre comprovar la eficiència de les accions realitzades i determinar quins factors dels desenvolupats en el projecte han contribuït més significativament en l’enfortiment del telecentre.

Per a tot això, Colnodo ha dividit el país en quatre zones, en cadascuna d’elles s’han seleccionat cinc telecentres, i un equip de dos o tres persones impulsen el programa en cada territori. Tenen una mica més de dos mesos per completar el treball però l’equip és suficient i compta amb persones de molta empenta. Dels resultats en dependrà l’extensió de l’acció a tots els telecentres de Compartel.

Estic segur que el desenvolupament d’aquest projecte esdevindrà un model que caldrà seguir amb atenció.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s