Notes de l’Encuentro

Ahir va començar la part oficial del Encuentro de Telecentres colombians, unes 200 persones omplien la sala del centre cívic de Sant Javier, situat al nord de la ciutat, practicament tots eren adminsitradors i operadors de telecentre i d’aquests, un 80% són de la xarxa de telecentres de Compartel.

El matí va ser força intens, tot en plenari i amb tres moments, el d’apertura on van haver-hi parlaments dels representants governamentals i de les organitzacions aliades. La Silvia en el seu parlament va situar el telecentres en el contex mundial i va definir el rol de telecentre.org.

El to general era de satisfacció de totes les parts, el representant del Ministeri de Telecomunicacions, Cesar Augusto Torres, va expresar la satisfacción per l’acord assolit i la voluntat de continuar treballant. Va parlar també una representant de la UNESCO, de la Corporació Makaya, de la ciutat de Medellin (Medellín Digital) i, com no, el Julian Casasbuenas per Colnodo.

Al segon torn em va tocar a mi, en una taula de bones práctiques que vaig compartir amb el Jesús Hernan Zambrano, del Ministeri de Comunicacions, amb una ponencia sobre accesibilitat i ètica i amb Francisco Camargo responsable dels programes de Gobierno en Línea. Jo vaig presentar l’experiencia de la NTA España.

A la darrera part del matí es van presentar diverses ponencies a carrec de universitats, organitzacions i de instancies gobernamentals, a destacar una ponencia de Medellin Digital sobre una experiencia semblant al Connecta Jove en el context escolar i una comunicació de resultats sobre un estudi d’impacte realitzat als telecentres de Compartel, que val la pena mirar-se més en detall perquè dona resultats interesants.

A la tarda va haver-hi la fira d’experiencies, estructurada com un macro speed-geek de tres hores. Realment interesant i molt participada. El dinamitzadors i institucions que presentaven experiencies s’ho havien treballat força. En aquest moment vaig poder xerrar una estona amb la directora del Programa Poeta, vinculada a la OEA, vaig tenir un altra punt de vista sobre aquest tema en el que haviat haurem de treballar-hi. A Colòmbia hi ha 10 telecentres Poeta.

La tarda va acabar davant d’una cervesseta en un bar sota el metro aeri i amb una variada companyia internacional

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s