Lanzamiento de la Telecentre.org Academy

Fa poques setmanes es va presentar públicament a Delhi, Índia, la Telecentre.org Academy. Una de les accions de l’esdeveniment va consistir en mostrar el vídeo que recull els arguments i reflexions del participants de la trobada de Barcelona el setembre passat. En el vídeo, els participants, procedents de 18 països distints, varen expressar el seu punt de vista sobre com ha de ser aquesta nova eina formativa d’abast mundial y quines expectatives planteja resoldre.

La construcció d’aquest organisme serà lenta, perquè s’han de consensuar moltes sensibilitats y maneres de fer, però tots els països i organitzacions implicades, perceben que és una gran oportunitat per impulsar un dels grans pilars del moviment mundial de telecentres.

De moment, les tasques compromeses per als pròxims mesos, consistiran en proposar una estructura curricular formativa comuna, determinar quines han de ser les eines tecnològiques que sustentaran la col·laboració, la formació e-learning i el intercanvi de continguts i coneixements, i quins elements de governança s’han d’estructurar per dinamitzar l’Acadèmia. Una de les tasques importants també en agenda, es la certificació i el reconeixement públic de la formació associada a la tasca de dinamització de telecentres per part de les universitat y administracions públiques.

La plataforma de formació a distancia de la Fundació, participa activament, aportant experiència (som la acadèmia que porta més anys treballant) i molts dels materials que s’han creat col·lectivament. Estan també començant a activar-se, els mecanismes de cooperació i de intercanvi de continguts amb d’altres acadèmies, així que aviat serà possible incorporar al nostre currículum formatiu, cursos i materials realitzats en d’altres països.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s