Perspectiva ecològica en el telecentre

En el desenvolupament de la nostra tasca quotidiana, moltes vegades enviem a la impressora documents, sovint de manera irreflexiva, per veure “com queda” o simplement per error.

Tot això és un gran despesa de paper i tinta o tòner. Hi ha diverses estratègies per reduir el consum, estalviar uns diners i incorporar en la nostra tasca al telecentre la perspectiva ecològica. Podem configurar les impressores de manera predeterminada per imprimir sempre en doble cara, usar els modes d’estalvi de tinta o utilitzar paper reciclat (menys bonic però més respectuós amb el medi ambient). Tot això són algunes de les coses senzilles i recomanables que la majoria de nosaltres ja tenim integrades en la tasca quotidiana.

Ara podem posar una altra mesura en marxa, es tracta d’utilitzar un tipus de font de lletra que també contribueixi a rebaixar el consum. Es tracta d’emprar una “Ecofont” una font de lletra foradada com un formatge, que pot arribar a estalviar un 20% del consum de tinta o tòner, depenent de la impressora.

ecofont

A més és un projecte de codi obert. Veureu que instal · lar és molt fàcil, i funciona perfectament en entorns Linux, Mac o Windows. En el vostre editor de text l’heu de buscar a la “s”, el seu nom és Spranq Eco Sans. Aquí trobareu les instruccions per instal · lar-la i per descarregar-la. La vostra economia i el medi ambient agrairan aquest petit gest.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s