Només ens queda anar millorant

spanish-connectivity-scorecard1Recentment Nokia Siemens Networks ha tret un estudi que mesura l’aprofitament de la connectivitat en 50 països del món, entre ells Espanya. Els resultats no poden ser més descoratjadors, tal com indica el gràfic, l’ampolla està més que buida.

La puntuació obtinguda per Espanya és de 3.4, i representa la suma de diferents paràmetres, extrets de l’ús que fan de la connectivitat existent, les empreses, els consumidors i l’administració pública. Es mesuren paràmetres com el govern electrònic, l’e-comerç, la formació e-learning, usos i habilitats, .. en gairebé tots ells quedem a menys de la meitat de la puntuació que obté Suècia (7,47) el país europeu millor situat. I contra els tòpics de país desenvolupat que a vegades exhibim, ens superen Colòmbia (4.08) o gairebé empatem amb Tunísia (3.50)

Tot això, relata l’informe, sembla associat al baix nivell de formació en TIC i l’escàs domini de l’anglès (només un 27%), la realitat és que les ingents inversions en tecnologia realitzades no s’estan rendibilitzant i estem perdent oportunitats en participació ciutadana , en educació i en desenvolupament econòmic.

Vaja, que a partir d’aquí, i per no ser molt pessimistes, només ens queda anar millorant.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s