Estil filibuster de fer periodisme

els-pirates-han-robat-9-milions-despectadors-als-cinemes-en-un-anyAvui “El Periodico” surt en portada que “els pirates han robat 9 milions d’espectadors als cinemes en un any“. Cerco la pàgina 11 del suplement dels divendres (+incult) per tal de veure com s’ho ha fet la periodista que signa, per documentar-se i emetre un judici tant categòric…

Veig que repeteixen el titular, i afegeixen dos subtitulars més: un que som quasi com el xinesos de lladres i dos, que tenim un govern poc decidit…

Entre el text de l’article llegeixo que “l’estudi” l’ha fet la “Federació per a la Protecció de la Propietat Intel-intel·lectual“. Vaja, que “El Periodico” es permet titllar uns quants milions de ciutadans de lladres basant-se en l’informe d’una de les part (tampoc diu on podem anar per llegir aquest estudi).

No parlen de altres possibles estudis, ni donen el benefici del dubte: remarquen la duresa del propietari del cinema que ara no ven prou crispetes, perquè no ha sabut reciclar el seu negoci a temps. No parlen de l’elevat i indiscriminat canon que paguem a l’SGAE cada cop que comprem un suport digital. No parlen del negoci que fan a costa nostra les operadores de telefonia o els venedors de les televisions panoràmiques. Tampoc de la multitud de pel·lícules que els diaris regalen per 50 cèntims cada setmana.

No, d’això no se’n parla, nomes es parla de que cal donar canya als culpables de sempre, perquè tenim la gosadia de no comprar els que ells diuen que hauríem de comprar.

Això de El Periodico… deu ser periodisme de qualitat o és que se’ls veu el llautò?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s