Defensa la teva llibertat

emula-prisioneraCada vegada són més freqüents els rumors i notícies que apunten a una propera restricció de la llibertat a Internet, perpetrada pel Ministeri de Cultura (¿?) i de la mà de les proveïdores d’accés i de les gestores de drets d’autor.

Aquest atac a la llibertat, imitant la proposta francesa dels tres avisos, sembla que consistiria en multar als usuaris que comparteixin arxius a través dels programes P2P, després que aquests hagin rebut tres avisos i no hagin desistit. El Ministeri de Cultura que està forçant un acord entre Telefònica, Vodafone, Orange i Ono i les entitats de gestió de drets (SGAE, Promusicae …) està impulsant una política de beneficiar empreses privades a costa de tots els ciutadans. Per això, utilitzant com a mínim discutibles arguments i informes de més que dubtosa imparcialitat, ens acusen a tots de delinqüents, quan el cert és que les discogràfiques estan guanyant més diners que mai.

Cal recordar que a Espanya no és il·legal compartir arxius entre particulars i que la monitorització, per part de les operadores, de l’activitat que realitzen els usuaris, és una clara violació del dret a la intimitat. Davant d’aquest atac, ens queda el dret d’actuar com a consumidors i canviar el nostre proveïdor d’Internet per un altre que no limiti els drets ciutadans.

Diverses organitzacions ja ofereixen informació de com fer el canvi d’operador i han iniciat una campanya contra el ministeri.

Llegir: L’eterna tecnofòbia, o com a oposar-se al progrés per mantenir els privilegis.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s