Itinerari formatiu per als dinamitzadors

academia mundial de telecentrosDes de dilluns s’està desenvolupant a Singapur una trobada de representants mundials de les organitzacions que impulsen la Global Telecentre.org Academy. Aquesta trobada, on la Fundació Esplai hi és present gràcies a la Marta Mans, te com a objecte consensuar un currículum formatiu comú per a la figura del dinamitzador de telecentre que pugui ser reconegut i utilitzat a tot el món.

No cal comentar les dificultats d’aquesta tasca, les diferencies culturals i lingüístiques se sumen a la gran varietat de models de telecentres que hi ha al món i a la multiplicitat dels interessos i missions que els impulsen.

D’aquest meeting, en sortirà una proposta, que se sumarà al treball, lent però constant, iniciat a la trobada de Delhi el 2006 i consolidat a la de Barcelona el 2008. Serà un document de mínims, però que servirà per orientar i organitzar l’efervescent naixement de multitud d’acadèmies nacionals de telecentres que s’està produït arreu.

Nosaltres, des de la nostra acadèmia, ja fa més de quatre anys que treballem a partir d’una proposta curricular, sempre discutida i mai acabada, però que ens ha permès avançar amb sentit de globalitat i realitzar de manera coherent una tasca docent amb més de 3000 educadors TIC de tot l’estat.

Ara, el treball s’estendrà a la certificació i al requeriment de cercar aliances amb el món acadèmic, que permetin consolidar i prestigiar a través d’una titulació reconeguda, el sector professional de la dinamització TIC i també a la necessitat de organitzar un repositori mundial d’objectes d’aprenentatge que optimitzin la feina que centenars de formadors estan començant a fer arreu del món.

És segur que la Marta tornarà de Singapur amb bones i estimulants noticies i també amb molta feina per fer.

Anuncis

Un pensament sobre “Itinerari formatiu per als dinamitzadors

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s