Una finestra a l’Òmnia

xarxa omniaDes del l’Oficina de Dinamització Comunitària-ODC de la Xarxa Òmnia gestionada per la Fundació Esplai, s’han posat en marxa diverses eines de dinamització virtuals per tal de donar a conèixer i enfortir el treball de la Xarxa i el seu reconeixement.

Una d’aquestes eines ha estat la creació del bloc “Una finestra oberta a la Xarxa Òmnia” amb l’objectiu de compartir el dia a dia de les persones dinamitzadores, els seus reptes, projectes, treball amb la ciutadania… el bloc ha tingut una gran acollida amb més de 700 persones que el segueixen diàriament i que han fet més de 8000 visites a les diferents pàgines, en els quasi 5 mesos de vida.

Ara, aquesta iniciativa es presenta als Premis Blocs de Catalunya 09, en l’apartat de blocs corporatius, amb l’objectiu de cercar la complicitat de totes les persones que “gaudeixen i viuen la xarxa Òmnia”, per tal d’assolir el reconeixement social que aporta aquest premi, que es basa en la votació popular.

Ara és el moment de recolzar aquest treball de renovació, iniciat a principis d’any i que coincideix amb la celebració dels 10 anys de funcionament de la xarxa, pionera a l’estat, encara que la Karma Peiro digui el contrari, en la seva “Una historia por contar“. En puc donar fe personalment: al maig del 1999 jo estava muntant un punt de la Xarxa Òmnia al barri de Bellvitge de l’Hospitalet.

Entre els seus valors poc coneguts, hi ha el d’haver estat model de telecentre amb vocació comunitària i participativa, amb un fort pes de l’acció social de la persona dinamitzadora i allunyat dels models de telecentres entesos com a finestretes de l’administració (última milla). Val a dir que la Red Conecta, que al 2001 impulsà la Fundació, n’és filla directa de l’experiència generada a l’Òmnia, que molts de nosaltres vàrem tenir el privilegi de viure i militar-hi en primera fila.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s