El poder de internet

Fa uns anys (pocs), quan havia d’explicar que era això de Internet i quin impacte tenia en la societat moderna, parlava de Chiapas i del conflicte que allà hi ha. Comentava que la ràpida difusió per la xarxa de les massacres que l’exercit mexicà estava perpetrant contra la població indígena va permetre endegar una campanya de pressió mundial per aturar el genocidi.

Més endavant tenim altres exemples: les mobilitzacions antiglobalització a Seattle o les accions posteriors als atemptats del 11-M que van acabar foragitant al PP del govern o recentment Gaza, on Internet ha estat camp de confrontació de partidaris dels palestins i dels israelians.

Als Estat Units hi ha el primer president que ho és pel poder de les xarxes socials i aquest dies estem vivint a l’Iran les mobilitzacions dels joves que son conegudes arreu mitjançant els blocs i les xarxes i que ha posat al descobert l’estafa electoral que ha revalidat Ahmadineyad al poder.

D’això en parla en Manel Castells, en aquest article de La Vanguardia, aparegut el passat dissabte, val la pena llegir-lo. No sabem com serà l’Internet del futur, o si Facebook durarà gaire o si ja està passat allò que diuen de que els blocs estan en declivi. Però tot això és igual, el que realment importa és que el nostre món, gràcies a Internet, ja ha canviat, grans capes de la població han après a comunicar-se i han tastat la llibertat d’opció que suposa consumir i crear informació sense filtres. El joves estan aprenent noves formes de relació i comunicació que sovint salta fronteres, el sentit de pertinença comença a superar els estats-nació, conformant un nou poder, el poder de les Xarxes.

De moment, ni millor ni pitjor, diferent.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s