Telecentre Europe

telecentre europe

Poc a poc va prenent forma la idea de la organització europea de telecentres. Fa pocs dies i encara amb coses per construir s’han posat a la marxa la nova web de l’organització, fins ara limitada a una comunitat Ning (que ha fet la seva feina d’anar creant identitat)

Ara, aquesta nova cara, té, de moment, varies potes:

  • El directori de membres, que funcionarà per una banda com a intranet de l’organització y també com a repositori amb l’ambiciosa missió de incloure totes les xarxes i tots els telecentres del continent. De moment “under construction”.
  • La segona cosa, el Resource Center, que veurà la llum a l’octubre amb la inclusió de cinc línies de treball: discapacitats, empleabilitat, sostenibilitat, alfabetització digital (competències bàsiques), participació ciutadana  i sostenibilitat. Des de la Fundació, estem immersos en el treball, en  equip amb els socis lituans, de desenvolupar la línia de empleabilitat. Aquest apartat també es preveu que funcioni com a embrió de la futura Acadèmia de Telecentres d’Europa. Fins llavors “under construction”.
  • I el darrer i l’únic funcional ara, es la comunitat, el Ning original, desplaçat ara a la funció de proveir la comunicació, el contacte y el diàleg entre els socis de l’organització.

Queda molt de camí per córrer, ara els nous projectes que s’enceten a la tardor, més la Telecentre-Europe Summit 2009 a Istambul, seran fites que marcaran el treball dels propers dos anys. Queden algunes debilitats a afrontar, per una banda nosaltres mateixos: compatibilitzar una pila de llengües, d’organitzacions, de maneres de fer… és una feina enorme. Tampoc serà fàcil lidiar amb la UE, normatives, funcionaris, directives, avaluadors… uf…

I queda per resoldre com es sinergia tot això amb els processos de construcció curricular encetats, en el marc de Telecentre Global, a la trobada de Singapur del juny passat i quin rol vol tenir Europa en l’impuls de l’organització mundial.

És una gran missió per un espai que aplega entorn a 100.000 telecentres, repartits en els 50 estats d’Europa. El públic objectiu, els prop de 25 milions de persones excloses digitalment.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s