Treballs d’estiu 2: Revoltillo

La tradició del “revoltillo” familiar ve de lluny. És una menja comunitària i camperola, feta amb el que més abunda a l’horta al juliol (pebrots, albergínies, tomàquets, ous, cebes) que el meu pare, andalús de Jaén, a incorporat a la tradició familiar. Ve a ser una samfaina, ben fineta, amb ou remenat.

Coincideix sempre a finals de juliol i serveix per celebrar l’aniversari del meu pare (l’avi oficial) i també l’inici de les vacances. Cuina ell, ajudat pels nets (bé, fan veure que ajuden…). Menjar és tot un ritual: no hi ha plats i cadascú menja de la cassola, utilitzant un tros de pa, punxat amb la forquilla o el ganivet, a mode de “pala” per recollir revoltillo. Qui perd el pa dins de la cassola o se li cau pel camí a la boca, és avergonyit per tots el comensals. Qui surt de la seva “parcel.la” de cassola també és escridassat.

El majors d’edat, acompanyem el menjar amb un vi de cos fort, i acabem amb un gelat d’aniversari per acabar de fer passar el menjar. Després, migdiada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s