Ensopegades virtuals

stumbleEn aquests dies d’estiu, calmosos i relaxats, he topat amb una petita joia de la procrastinació. Te forma d’extensió de Firefox (que faríem sense les extensions de Firefox!) i se’n diu Stumble!.

En essència funciona com una xarxa social de navegació col·laborativa que en la pràctica funciona com una eina de navegació aleatòria que, a partir d’un perfil que tu defineixes (i que pots modificar) et va portant a pàgines relacionades amb les teves preferències.

S’instal·la com totes les extensions al Firefox i col·loca una barra de navegació, on el primer botó (Stumble!) és el d’anar saltant (i ensopegant) amb pagines aleatòries. Però també pots marcar les pàgines com les que “t’agraden” o les que “no t’agraden”. Aquestes són incorporades als preferits del navegador i a una mena de pàgina que recull el que t’agradat a mode de marcador social. I el sistema sembla que va afinant els teus gustos.

Una cosa que m’agrada molt és el botó “share” on pots definir adreces de correu on enviar, en un sol clic, aquelles pàgines que vols compartir amb d’altres persones (o autoenviar-te).

El màxim profit el treus quan navegues sense cap restricció idiomàtica, encara que això implica que la majoria de les coses surten en anglès. Si més no, també pots restringir la navegació a una llengua concreta (el català no hi és!)

L’altre dia llegia que per visitar totes les pàgines web existents caldrien 31.000 anys. Tota una vida per anar badant, millor el desinstal·lo després de vacances.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s