Treballs d’estiu 3: melmelada de préssec

Estem a la temporada forta de préssec, n’hi ha de diverses varietats i tots venen pràcticament a l’hora, i no donem abast en menjar-nos-los. Així que una alternativa és convertir-los en suc i l’altra, més elaborada, la de fer melmelada per a l’hivern.

L’elaboració és senzilla, necessitem, a part dels fruits, sucre (jo utilizo sucre moreno) i una llimona.

Pelem els préssecs i els tallem a trossos petits i els anem col·locant en una cassola. Un cop plena afegim el sucre en una proporció de una part de sucre per dues de préssec (això a va a gustos, més sucre, més dolça la melmelada).

Posem el sucre per sobre i ho deixem 4 o 5 hores. El sucre extreu l’aigua del préssec. Afegim també els pinyols dels préssecs, (procurant que estiguin sencers). Els pinyols tenen força contingut de pectina, que actua com a espessidor natural al igual que l’escorça de la llimona.

Un cop passat el temps, afegim l’escorça de la llimona en quatre o cinc trossos i ho posem a foc lent, durant uns 40 o 50 minuts. Cal anar remenant per evitar que s’enganxi i sobretot, el foc molt suau. Quan veiem que la mescla a perdut aigua i s’ha espesseït una mica, ja ho podem treure del foc.

Retirarem també els pinyols i les peles de les llimones. Abans d’envasar-ho, podem decidir com volem la melmelada: a trossos grans (n’hi haurà prou en xafar la melmelada amb una forquilla) o més fineta (jo la passo una mica per la batedora, poca cosa, no vull obtenir farinetes…).

Els pots i les tapes ben nets i esterilitzats (30 minuts en aigua i i un raig de lleixiu), envasem en calent i tapem bé. Després, igual que el tomàquet, ho posem 20 minuts al bany maria. Ho trèiem de l’aigua en calent i assegurem que les tapes estan ben tancades (no us cremeu!).

Ho deixem refredar i ja ho podem guardar per a l’hivern (millor en un lloc fosc).

One thought on “Treballs d’estiu 3: melmelada de préssec

  1. Retroenllaç: Treballs de Tardor 1: Condonyat « La Mongetera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s