Treballs d’estiu 4: coca de recapte

Bé, una coca de recapte casolana i sense ànim de competir amb les fabuloses coques de la Terra Alta i d’altres indrets del país.

La faig partint sempre d’un quilo de farina de rebosteria, més fina que la normal (em surten quatre coques). Aboquem la farina sobre el marbre de la cuina i la barregem bé amb 50 grams de llevat de forner (normalment els forns que es fan ells el pa en tenen), afegim també sal al gust. Afegim un ou i comencem a treballar la mescla amb les mans. Seguidament posem un got de bon oli d’oliva i seguim remenant. Ara es tracta d’anar afegint aigua fins que la massa no s’enganxi als dits (cal ser prudent i anar afegint a poc a poc). Cal treballar fort la massa.

Ara l’embolicarem la massa  en un drap net i la deixarem reposar una horeta (veurem que s’infla per la fermentació del llevat).

Metre, preparem el farciment. Rostim el pebrot, l’albergínia i el carbassó, si n’hi ha (tot tallat en tires). A part sofregim un parell de cebes mitjanes (compte no es cremin!). Ho trèiem tot i ho posem a escórrer per treure l’excés d’oli.

Tallem la botifarra blanca i negre en daus. Podem afegir-hi també al farciment rovellons (lamentablement de pot) tallats petit. Preparem olives negres i rodanxes de tomàquet i llardons esmicolats (procureu que no siguin tot greix).

Ara agafem la massa i amb un ganivet la tallem en quatre trossos. Treballem un minuts cada tros i l’aplanem amb el rodet de pastisser fins la grandària desitjada (atenció a les mides del forn!). La podem fer més o menys gruixuda, a gust de cadascú.

Normalment en faig dues de “clàssiques” amb el rostit d’hortalisses, els bolets i la botifarra, una enterament vegetal (sense botifarra) i una amb llardons enlloc de les botifarres.

Cobrim cadascuna de les coques amb el farciment triat, les decorem amb les olives negres i les rodanxes de tomàquet i les posem al forn, preescalfat a uns 200 graus, aproximadament durant uns 30 minuts (cal estar atens que no es cremin per sobre, si es el cas podem cobrir-les una estona amb paper d’alumini.

Ens les mengem fredes, a la fresca del vespre i amb l’acompanyament d’un bon vi negre. Si us en sobre de coca, al dia següent encara són més bones (guardeu-les a la nevera tapades perquè no es ressequin)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s