Cosint Ideals

costurando ideaisInternet permet l’emergencia i la ràpida difusió de projectes de vida que d’un altra manera, o bé no serien coneguts, o bé estarien en mans de intermediaris que se’n aprofitarien.

Avui a “El Periodico”, apareix la noticia de que un grup de dones de la favela de Santa Marta, a la ciutat brasilera de Rio de Janeiro, han impulsat un projecte de taller tèxtil que ven els seus originals productes a tot el món.

He estat dos cops a Santa Marta, situada a tocar del Botafogo, s’enfila en un “morro” impossible, les fràgils i precàries construccions de totxana estan farcides d’antenes parabòliques i a l’entrada, per la part baixa, passaves per una mena de “control” oficiòs de les màfies de la favela. La feina d’articulació del projecte de defensa dels nens de carrer, conjuntament amb el malauradament avui desaparegut Movimento Nacional de Meninos e Meninas de Rua, em va portar a conèixer la feina que un grup de valeroses mestres desenvolupaven en un escola infantil i a participar en diverses reunions de infants i de joves del nucli de base de la favela.

Ara les coses han canviat, la noticia explica també la neutralització policial de les bandes, amb la consegüent millora social. Sembla que ara és més fàcil l’articulació de projectes de vida i que Internet n’és una poderosa eina.

Visiteu la seva web i mireu el catàleg de productes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s