Mort a l’estació o un relat de incompetencia

Pas a nivell a Sant Feliu de Llobregat, al fons l'estació, lloc de l'accident

Pas a nivell a Sant Feliu de Llobregat, al fons l'estació, lloc de l'accident. Per aquí passen cada dia centenars de persones, entre ells els nens i nenes de les escoles que hi ha al voltant. La foto és una mica antiga, ara hi ha unes passeres per a vianants als laterals del pas de vehicles.

Avui apareix a La Vanguardia la cronica de la mort al pas entre andanes de l’estació, d’una veïna de Sant Feliu que anava en cadira de rodes.

Val a dir que a l’estació de la RENFE de Sant Feliu de Llobregat,  només hi han dos maneres d’anar d’una andana a l’altra: per un pas subterrani infumable amb moltes escales o passant per un pas a nivell de les vies. Va ser en aquest pas, l’únic practicable per una persona en cadira de rodes, on va succeir el fet.

La cadira va quedar enganxada en el pas en el moment en que venia un tren (que surt d’un revolt i que per tant no va veure a temps a la dona). La seva filla va intentar treure-la fins l’ultim moment i va rebre també de rebot l’impacte.

Tot plegat seria un lamentable  accident sinó fos perquè des de que hi ha ajuntaments democràtics sento dir que “ara” soterraran la via i el pas a nivell que hi ha prop. Es va soterrar el de Molins de Rei fa anys i més recent a Cornellà. Durant 30 anys, han passat governs d’Iniciativa, del PSC, de CIU i d’ERC, tant al municipi, com a la Generalitat, com a Madrid i sempre és el mateix: “aviat començarem”.

Però la via que parteix la ciutat en dos, cada any es cobra algunes vides i ADIF només diu que “ara si posa” i que tot està pendent “d’un darrer tràmit”. Mentre van fent l’AVE, patim la desídia, la manca de inversió i d’interès pel ciutadà treballador. Aquesta mort es podria haver evitat amb molts pocs diners.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s