Diversitat Lúdica, 10 anys fent Esplai

dl10anysDiversitat Lúdica ha fet pública la presentació del nou curs. La novetat més destacada és que aquest curs es celebrarà el 10è aniversari de l’associació.

Des d’aquella reunió, el 5 de febrer del 2000, a l’alberg del Masnou, on es va constituir formalment l’entitat, fins ara, s’han  fet moltes coses, algunes absolutament pioneres a la ciutat, com per exemple el Centre Connecta, el primer d’aquestes característiques a la ciutat, que va treballar per superar la divisòria digital, el treball per a la ciutat amb activitats de foment de la participació ciutadana , com el carnaval o de promoció de la cultura com la Tarda de Contes.

Lluny queda també l’any 2002 quan es va lluitar aferrissadament per aconseguir per a les entitats d’educació en el lleure de la ciutat la gestió dels Casals d’Estiu, aleshores en mans d’empreses privades o la consolidació de les activitats diàries, lenta i amb giragonses però ja aconseguida i l’establiment de pactes de col.laboració i treball conjunt amb els Serveis Socials municipals per a l’atenció de la infància desprotegida i l’atenció de la nova immigració fenomen que a crescut a la nostra ciutat al mateix temps que l’esplai. I més recentment, el Connecta Jove, que aporta futur i aires nous a l’esplai i el punt de revolta que tot projecte social necessita.

Queden assignatures pendents, eternament pendents… consolidar un finançament estable i suficient, el nul recolzament econòmic municipal pel sosteniment del Centre Connecta o el treball per aconseguir millors locals per a oferir millors serveis a les famílies de la ciutat, amb la fàbrica de les Tovalloles en l’agenda… I en clau interna adequar l’estructura social als nous temps que demanen sistemes de gestió més democràtics, més oberts i participatius.

De fet l’esplai va tenir una prèvia. Un any abans creixia la llavor de l’entitat com a secció infantil i juvenil de l’AFAP, on gent com l’Ivan, la Mireia, els Xavis, (el gran i el petit), la Violeta, la Marta, la Rosa, el Pepe, la Mercè, la Imma, l’Anna,… i els que segur em deixo i que van ser el veritable llumí que va encendre el foc que durant 10 anys ha impulsant un projecte engrescador, innovador i pioner en moltes coses i plenament vigent i amb molta feina encara per fer.

Feina que hauran de fer molts dels que van començar i que encara hi som, amb el cor o amb les mans i que sumen el seu entusiasme al de gent com la Sheila, l’Alex, la Gemma, la Sara, el Jacobo, la Rosa, la Rocío… i que constitueixen el present i sobretot el futur del projecte de l’esplai. Entremig records molt especial per persones que van deixar empremta en el projecte i que la vida els ha portat per d’altres viaranys, la Patrícia, la Cristina, l’Ester, la Raquel… (ai, la memòria, disculpeu-me).

A tothom (als esmentats i als no esmentats) una abraçada i moltes felicitats. Ha estat un plaer i un privilegi servir un projecte amb tant de sentit i amb tanta passió. Gràcies a totes i a tots!

4 pensaments sobre “Diversitat Lúdica, 10 anys fent Esplai

  1. Sempre guardaré records de quan vaig començar a l’esplai, ara farà uns sis o set anys.. i de tota la meva permanència allà com a nen.. Ara com a monitor estic vivent altres experiències que també les guardaré al cor, perquè aquest esplai.. està fent historia 🙂

  2. Retroenllaç: Xavi Sánchez « La Mongetera

  3. Retroenllaç: Carnaval 2010 « La Mongetera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s